søndag den 27. september 2009

Gratis alternativer til Photoshop og Paint shop pro

Fra PCworld: 
Guide til gratis billedbehandling 
Artikel skiller skidt fra kanel.

Det er ingen hemmelighed, at et bekendtskab med billedbehandligssoftware, sagtens kan gå hen og blive et dyrt et af slagsen. Hvis man skal ud og investere i Photoshop CS4 og holder sig til student edition, skal man hoste op med 1422 kr. med mindre man kan opgradere fra en tidligere version, og hvis man ikke er indehaver af et studiekort stiger prisen til den svimlende sum af 6515 kr. (kilde: edbpriser.dk)

Heldigvis bugner nettet af  gratis programmer, der featuremessigt kun et få skridt bag de betalings-programmer de læner sig op ad. Det eviget tilbagevendende problem med disse gratisprogrammer, at man sjældent har en chance for at gennemskue hvor gode (eller dårlige) programmerne er før de er installeret og afprøvet. 
Det prøver PCworld at gøre noget ved i denne artikel, hvor de tester syv forskellige gratis billedbehandlingsprogrammer og sammenligner dem ud fra en række opsatte kriterier såsom Redigerings og justerings værktøjer, Billedbehandling brugervenlighed, Kreativ bruger venlighed, Powerværktøjer og brugergrænseflade. 

Link til artikel: 
Test: Gratis billedbehandling x7 
Konklusion 
  
Links til de forskellig programmer:

Photofilter ,Gimp ,Paint.net, Photoplus, Artweaver, Photobie, Pixia

Der skulle også være en gratisversion af Photoshop på vej, nemlig photoshop express. Den er ifølge vores oplysninger pt. kun udgivet i beta version og tilgængelig for amerikenere. 
(Hvis dette ikke er tilfældet så kast os venligst en mail, så vi kan få den med i overstående artikel. - Sparebloggendk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar